Byvandring blant jordhus i Frølichbyen

Byvandring blant jordhus i Frølichbyen
11 June 2023
SUNDAY
11 a.m.

Arkitekt og håndverker Vegard Røhme inviterer på byvandring i Frølichbyen klokken 11:00 søndag 11. juni. Røhme er rådgiver i Akershus bygningsvernsenter og er en av landets ledende fagmenn på historien til jordhus i landet.

Frølichbyen er et boligstrøk på Adamstuen i Oslo. Det er et av de tidligste forsøkene på sosial boligbygging i Norge og består av 11 tomannsboliger i Anton Schjøths gate, Banksjef Frølichs gate og Geitmyrsveien, tegnet av arkitekt Georg Andreas Bull, og ble bygd av soltørkede leirblokker for å holde prisen nede. De viste seg likevel å bli så dyre at bare et fåtall vanlige arbeidsfolk hadde råd til å flytte inn. Det er likevel et nydelig lite boligstrøk i en byggemetode som vekker stor interesse i dag.

Kunstnerboligforeningen og Oslo kommunes kunstsamling presenterer en arrangementsrekke om materialkunnskap og selvbygging med utgangspunkt i den selvbygde paviljongen “Selvbyggeren” i Spireaveien 20 på Økern.

NB! Arrangementet er gratis, men det er begrenset antall deltakere og du må derfor booke billett. Det er bare anledning å booke én billett per person.

Om Selvbyggeren

Selvbyggeren tematiserer Hovinbyen som en produktiv del av byen med industri og verksteder, et historiske bilde som viskes gradvis ut av markedsorientert offentlig og privat eiendomsutvikling. Gjennom felles arbeid, materialer og kunstnerisk refleksjon gir Selvbyggeren den kollektive hukommelsen om Hovinbyen som del av den produktive byen et fysisk uttrykk.

Sommeren og høsten 2023 arrangeres Kunstnerboligforeningen en rekke arrangementer om bygningsmaterialer, selvbygging og stedsutvikling.

Kunstnerboligforeningen består av kunstnerne Ina Hagen, Steffen Håndlykken og Ruben Steinum, og arkitektene Cathrine Finnema og Arild Eriksen. Kunstprosjektet Selvbyggeren inkluderer kunstneriske bidrag fra Sigrid Espelien, Ane Hjort Guttu, Anna Ihle og Sverre Wyller.

Selvbyggeren er en del av satsningen Kunst i offentlig rom og byutvikling i Hovinbyen der Oslo kommunes kunstsamling samarbeider med KORO om kunstprosjekter som på ulike måter reflekterer over og griper inn i Hovinbyen

Les mer om prosjektet her.


Price Free
Venue
Frølichbyen
update information
25 Events and Things to Do in Oslo This Weekend

You May Also Like

All events in Oslo
Jun
08-09
Jun
12-16
Jun
13-15
Jun
09-10
Jun
09-10